Харчові добавки

Харчові добавки — це природні сполуки або хімічні речовини, які самостійно, зазвичай, не споживаються, але у обмежених кількостях спеціально вводяться до складу інших продуктів харчування. У різних країнах у виробництві продуктів харчування використовується понад 500 харчових добавок. Добавки розробляються мікробіологами та хіміками, потім тестуються протягом декількох місяців або, навіть, і років. Якщо тести успішно пройдені, то контролююча організація країни, де була розроблена добавка, рекомендує її до широкого застосування.


У чому ж полягають функції харчових добавок? Вони:
  • Регулюють вологість продуктів.
  • Подрібнюють.
  • Розпушують.
  • Емульгують.
  • Ущільнюють.
  • Відбілюють.
  • Окиснюють.
  • Охолоджують
  • Консервують.


Кількість харчових добавок, що застосовуються у виробництві продуктів харчування у різних країнах, на сьогодні сягає 500, не рахуючи комбінованих добавок, окремих, духмяних речовин, ароматизаторів. У Європі класифіковано 296 харчових добавок.

Немає коментарів:

Дописати коментар