Основні прийоми їжі:
- 1 сніданок (7:30-8:00)
- 2 сніданок (10:30-11:00)
- Обід (12:00-12:30)
- Полуденок (16:00)
- Вечеря (18:00-18:30)
Категорії продуктів
Вид їжі
|
Приклади
|
Злаки і зернові продукти
|
Цільний пшеничний хліб, хліб грубого помелу, крупи та рослинні волокна, вівсяна крупа
Забезпечує енергією та рослинними волокнами
|
Овочі
|
Помідори, картопля, морква, горох, гарбуз (кабачок):ріпа, листова капуста, шпинат. квасоля (боби) Джерела калію, магнію і волокон
|
Фрукти
|
Абрикоси, банани, фініки, виноград, апельсин, манго, персики, яблука, сливи (чорнослив), родзинки, суниця і мандарини Джерела калію, магнію та волокон
|
Продукти 3 низьким вмістом жиру та знежирені молочні продукти
|
Знежирене або 1% молоко, знежирена сироватка або йогурт, частково знежирений сир
Багаті джерела кальцію та білків
|
М'ясо, домашня птиця, риба
|
Брати тільки пісне, вилучати жир. тушкувати або варити, але не смажити, знімати шкіру з птиці
Багате джерело білків і магнію
|
Горіхи, боби, насіння
|
Мигдаль, фундук, арахіс, грецький горіх, насіння соняшник Джерело білків і волокон
|
Немає коментарів:
Дописати коментар