Раціон

Раціон - норма харчових продуктів для людей на певний термін. Відмовтеся від фастфуду, смаженого, жирного, надлишку солодких і копчених продуктів. Їсти потрібно невеликими порціями по 4-5 разів на день. Основа раціону - продукти з повільними вуглеводами та нежирне м'ясо, молочка, риба, фрукти і овочі. Важливою умовою є достатня кількість випитої води - 2 літри в день.

Основні прийоми їжі:
  • 1 сніданок (7:30-8:00)
  • 2 сніданок (10:30-11:00)
  • Обід (12:00-12:30)
  • Полуденок (16:00)
  • Вечеря (18:00-18:30)
Категорії продуктів


Вид їжі
Приклади
Злаки і зернові продукти
Цільний пшеничний хліб, хліб грубого помелу, крупи та рослинні волокна, вівсяна крупа
Забезпечує енергією та рослинними волокнами
Овочі
Помідори, картопля, морква, горох, гарбуз (кабачок):ріпа, листова капуста, шпинат. квасоля (боби) Джерела калію, магнію і волокон
Фрукти
Абрикоси, банани, фініки, виноград, апельсин, манго, персики, яблука, сливи (чорнослив), родзинки, суниця і мандарини Джерела калію, магнію та волокон
Продукти 3 низьким вмістом жиру та знежирені молочні продукти
Знежирене або 1% молоко, знежирена сироватка або йогурт, частково знежирений сир
Багаті джерела кальцію та білків
М'ясо, домашня птиця, риба
Брати тільки пісне, вилучати жир. тушкувати або варити, але не смажити, знімати шкіру з птиці
Багате джерело білків і магнію
Горіхи, боби, насіння
Мигдаль, фундук, арахіс, грецький горіх, насіння соняшник Джерело білків і волокон

Немає коментарів:

Дописати коментар