субота, 19 жовтня 2019 р.

Правила здорового харчування

Харчування людини є одним з найважливіших чинників, які впливають на її здоров'я.
Харчування забезпечує нормальний розвиток дітей, сприяє профілактиці захворювань, продовженню життя і створює умови для адекватної адаптації людини до навколишнього природного середовища. Тому питання здорового харчування є одним з найголовніших у реалізації соціальної політики держави. Успішне розв'язання проблеми харчування залежить від створення умов для виготовлення якісних і безпечних продуктів харчування.
Правила здорового харчування 
  • НІ зайвому цукру. Прості вуглеводи роблять настрій хвилеподібним, характер — примхливим, можуть провокувати проблеми із зайвою вагою. Особливо підступний прихований цукор у «корисних» солодких йогуртах, готових сніданках, промислових ласощах. Замість пластівців у нудотно-солодкій глазурі на сніданок зваріть вівсянку на плиті або в мультиварці. Підсолодити можна медом (якщо немає алергії!), сухофруктами
  • Їсти часто і потроху. Обов’язково збирайте для школяра або молодшої дитини здорові перекуси. Якщо діти проводять на навчанні та гуртках увесь день, дайте їм з собою домашнє корисне печиво чи бутерброд, фрукт, почищену моркву.
  • Належна кількість чистої води. Стежте за тим, щоб дитина пила достатньо рідини. Інакше можливі головний біль, швидка стомлюваність, розсіяна увага.
  • Баланс білків, жирів, вуглеводів. Складіть для себе таблицю сполучуваності та повісьте на холодильник. У кожному прийомі їжі має бути білок (м’ясо, риба, молочні продукти), складні вуглеводи (каші, макарони з твердих сортів пшениці, хліб з цільного зерна), жири (трохи оливкової олії або вершкового масла), клітковина (сирі овочі в достатній кількості).




8 коментарів:

  1. Відповіді
    1. Якщо правильно харчуватись, то буде гарне самопочуття та зовнішній вигляд.

      Видалити
  2. Яка денна норма чистої води для дитини?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Єдиних норм вживання води немає, але в середньому це 5-7 склянок.

      Видалити
  3. Скільки разів на день потрібно приймати їжу?

    ВідповістиВидалити
  4. Відповіді
    1. Цукор можна замінити медом, штучними підсолоджувачами, фруктозою.

      Видалити